Festivaler

Det här var min sjunde (tror jag…) och Helenas tredje naturfotofestival. Vi kom ner till invigningen på fredag lunch efter att övernattat hos min mor i Örebro. Eftersom det var så intressanta bildvisningar hade vi dagskort på fredagen. Egentligen orkar man inte med alla men lite frisk luft mellan passen gjorde att det gick bra.

Efter sista bildspelet åkte vi till Göteborg, eller snarare Sävedalen, för att sova över hos Helenas syster. Lördag morgon var fantastisk fin med dimma. De riktiga kamerorna var hemma (ska aldrig ske mer!) så vi fick njuta med ögonen i stället.

Tillbaka i Vårgårda började vi med utställningarna. Naturfotoforums bilder på Canvas var riktigt snygga och tillhörde klart de bästa. Terjes bilder var som vanligt bra. Han har verkligen en egen stil.

Hans Strands stora islandsbilder var fantastiska och gav inspiration. Planeringen av vår Islandsresa måste komma igång snart…

Andra bilder som stod ut lite extra var Magnus Perssons.

Sedan var det dags för prylar. Vi hade inte så mycket tid i år men det vara heller inte så mycket nytt. Klämde lite på Nikon D7000 och P7000 – har faktiskt inte hunnit med detta. Helt OK kameror men greppet på D7000 räcker inte. Behåller D300s ett tag till (om inte Helena snor den igen för att filma…).

Efter en snabb lunch med pyttipanna var det dags för bildvisningar i Kulturen igen. Det inledde bra med Andy Horner. Intressant om utbildningen, man blir lite sugen. Fantastiska bilder av hög klass. Hans Strands islandsbilder var också fantastiska. Efter Maria Påhlssons intressanta och personliga bildkåseri avvek vi för den hör gången och åkte till Helenas mamma i Karlskoga.

Full av inspiration bestämde vi att vi måste ut på söndagen. Dessutom bestämde vi att vi måste ut och fotografera minst en timme i veckan, oavsett hur mycket annat vi har att göra.

Självklart återvänder vi till Vårgårda nästa år. Kanske blir det något med NaturaMagica som vi har återuppväckt och som Helena har gått med i.

Det här inlägget postades i Vårgårda. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *